reparatii frigidere reparatii congelatoare reparatii vitrine frigorifice.jpg

Informatii utile

Blog webekm.com the ekm.

Download from BIGTheme.net free full premium templates

Servicii Reparatii Frigidere va pune la dispozitie cateva informatii importante despre aparatele dvs. de uz casnic, fie frigidere, congelatoare sau aparate de aer conditionat, informatii despre clasele de energie si clasificarea acestora etc.

Ce este BTU ?

British thermal unit, prescurtat BTU sau Btu este o unitate de masura pentru caldura, egala cu cantitatea de caldura necesara pentru a creste temperatura unei cantitati de o livra de apa cu un grad Fahrenheit.

Pe baza BTU este definita o unitatea de masura pentru putere termica, BTU pe ora (BTU/h), utilizata pentru a specifica puterea termica de încalzire si de racire a instalatiilor de climatizare.

1 BTU/h ≈ 1055,056:3600 kW ≈ 1:3412 kW sau mai simplu: 1000 BTU/h = 293 W

Ce reprezinta clasa de energie ?

Clasa de energie o regasim la aparatele de uz casnic, cum ar fi masinile de spalat, frigidere, dar si la aparatele de aer conditionat. Clasa de energie este reprezentata pe eticheta energetica, ce va permite sa aflati si sa comparati instantaneu eficienta energetică a aparatelor inainte de a va decide pe care sa-l cumparati.

Schema de etichetare este bazata pe un „indice de eficienta energetica”, rezultat prin compararea consumului de energie al aparatului electric de uz casnic ce trebuie etichetat energetic, cu consumul mediu de energie al modelului European, ales la nivelul anului 1993, folosind valori variabile functie de categoria aparatului.

Clasa de energie A este considerata superioara si reprezinta consumul de energie cel mai redus; la polul opus se afla clasa de energie G, reprezentand un consum de energie foarte ridicat.

Clasa de eficienta energetica in care se incadrează fiecare aparat electric de uz casnic este determinata de valoarea indicelui de eficienta energetica.

Observatie: Clasele A+ si A++ se aplică doar frigiderelor, congelatoarelor si combinatiilor lor!

Ce este pompa de caldura?

Pompa de caldura este un dispozitiv cu ajutorul caruia se poate transporta caldura de la o locatie ("sursa") la o alta locatie ("radiator" sau "schimbator de caldura") folosind lucru mecanic, de obicei in sens invers directiei naturale de miscare a caldurii. Majoritatea pompelor de caldură sunt folosite pentru a muta caldura de la o sursa cu temperatura mai mica la un radiator cu temperatura mai mare. Cele mai comune exemple de astfel de pompe se regasesc in frigidere, congelatoare, aparate de aer condiționat si invertoare de caldura. Functionarea pompelor de caldura se bazeaza pe proprietatile unui fluid la schimbarea starii de agregare, mai precis la lichefiere si evaporare. Cel mai adesea pompele de caldura extrag caldura din aer sau pamant, motiv pentru care unele din ele nu mai lucreaza eficient cand temperatura mediului scade sub -5 °C.

Ce este VRV?

Un sistem VRV® reprezinta tehnologia Daikin de ultima ora pentru climatizarea de confort si eficienta energetica pentru birouri mici sau mari, hoteluri sau spatii comerciale, furnizand incalzire si racire pe toata durata anului. Deoarece sistemul Daikin VRV® recircula doar cantitatea de agent frigorific necesara – de aici si numele ‘Volum de Refrigerent Variabil’ – incaperi diferite se pot bucura simultan de temperaturi diferite. O altă premiera, tehnologia inverter Daikin permite sistemului sa-si ajusteze puterea necesara la cerintele de moment. Acest lucru asigura confort maxim (fluctuatiile de temperatura sunt minimizate) si eficienta maxima (fara consumuri de energie inutile pentru porniri si opriri).

Ce este tehnologia inverter?

Tehnologia inverter este integrata in unitatea exterioara. O unitate inverter isi va creşte gradat capacitatea pe baza capacitatii cerute in spatiul climatizat. O unitate non-inverter poate fi comparata cu stingerea si aprinderea unei lampi. Cand unitatea este pornita, ea va functiona la capacitate maxima. Avantajele tehnologiei inverter: temperaturile dorite se ating mult mai repede; timpul de pornire este redus cu o treime; economisiti energie si deci bani: consum mai mic cu pana la 30%; se evita pornirea/oprirea repetata a compresorului; fara fluctuatii de temperaturi.

Web Analytics